Wijnen van de Garnacha druif

Verken de magische wereld van Garnacha wijnen! Deze Spaanse druif staat bekend om haar rijke, volle smaak en verleidelijke aroma's van rode bessen en kruiden. Proef de zijdezachte tannines en de opvallende complexiteit die deze druif zo uniek maakt.
  • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

    Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  • Goede service

    Goede service

  • Unieke wijnen

    Groot assortiment

  • Verzenden via Post NL
  • vindmijnwijn kiyoh score 87

Meer over Garnacha

Blauwe druiven
Het soms extreem warme en droge klimaat in combinatie met de arme steenachtige bodem van Noordwest Spanje vormen voor de Garnacha druif geen uitdaging, zelfs wanneer er sterke winden staan.

Wereldwijd verspreid

De wijnstokken zijn productief en groeien een violet blauwe druif. Om de kwaliteit van de wijn te waarborgen is het snoeien van de wijnstokken noodzakelijk. Het is een laatrijpe soort die vaak als laatste wordt geoogst. De schil is dun, met weinig pigment of tannines. De bessen hebben een hoog suikergehalte, maar een laag zuurgehalte. Een goede vinificatie is noodzakelijk om evenwichtige wijnen te produceren.
De Garnacha wijnstokken zijn wijd en ver verspreid over de hele wereld, zolang het klimaat droog en warm is kunnen de Garnacha wijnen worden geproduceerd.

Zacht met karakter

Het karakter van een Garnacha wijn is zacht met veel fruit zoals bramen en kersen, en subtiele toetsen van peper en laurier. Vaak worden de Garnacha wijnen het beste jong gedronken. Om het bewaarprofiel te versterken worden de Garnacha wijnen met Syrah, Carignan, Tempranillo, en Cinsaut druiven geblend. Zo wordt ook het evenwicht tussen zuren en tannines op peil gehouden. De wijnen voegen body en fruitigheid toe aan het geheel. Naarmate de Garnacha wijnen ouder worden komen tonen van leer en kruiden sterker naar voren en krijgen de wijnen een bruin roodachtige de kleur.

Kracht van ouderdom

Het vergt vakkunde om een evenwichtige mooie cépage wijn te produceren. Oudere wijnstokken, vooral in de streek rond Aragon, produceren druiven met een hogere concentratie en met meer tannines. Het zijn krachtige en complexe wijnen met een uitgesproken fruitig smaakprofiel.
Niet zelden worden naast rode wijnen ook rosé wijnen geschonken van de Garnacha druif. Door een korte maceratie periode geeft de schil minder pigment en tannines af. Deze wijnen hebben een relatief hoog alcoholgehalte, ze zijn fris met een smaakprofiel van framboos en aardbei.

Spijs en wijn combinatie met Garnacha

Geniet van een heerlijk glas Garnacha wijn bij de barbecue en gerechten met rokerige smaken.
● Spiesjes met spek omwikkelde kip
● Bruine suiker gerookte zalm
● Geroosterde varkenshaas met braambes saus