Francisco Gomez Vid-A Crianza vegan | Spanje | gemaakt van de druiven Cabernet Sauvignon, Merlot, Monastrell en Petit Verdot
Francisco Gomez Vid-A Crianza vegan | Spanje | gemaakt van de druiven Cabernet Sauvignon, Merlot, Monastrell en Petit Verdot
De Grote Hamersma score 8.5

Francisco Gomez Vid-A Crianza vegan

2016

Rode wijn

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Spanje
Spanje, Alicante
Cabernet Sauvignon, Merlot, Monastrell, Petit Verdot

15,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Heerlijke Spaanse vegan wijn

Vid-A betekent leven in het Spaans. Geen toevoegingen van dieren dus! Een biodynamische, vegan wijn uit Alicante. Kersenrode kleur. In de geur op de voorgrond (Amerikaans) eiken, op de achtergrond wat kruidig karakter, viooltjes en zwart rijp fruit. Krachtige wijn met rijpe, zachte tannines, veel rijp fruit. Prettig mondgevoel. Sowieso krijg je een prettig gevoel van deze wijn, want duurzaam en diervriendelijk.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Spanje
Streek Streek Alicante
Druif Druif Cabernet Sauvignon, Merlot, Monastrell, Petit Verdot
Domein Domein Bodega Francisco Gomez
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud0 cl 
ClassificatieClassificatieD.O.
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“ “

De Grote Hamersma over de Vid-A Crianza

“Fascinerende propositie: vegan wijn. ‘Geen toevoegingen van dieren dus!’ benadrukt de verkoper. Om wijn te klaren wordt dat namelijk wel regelmatig gebruikt. Zoals caseïne, dierlijk eiwit dat in zuivel voorkomt. Albumine, eiwit uit een kippenei. Isinglass, gemaakt van visblaas, onder andere van de steur. Bovendien wordt er ook nog wel eens gelatine ingezet, gewonnen uit beestenbotten. Om vervolgens een paar zinnen later als de perfecte bijpassende gerechten lamskoteletten, wild eend en tournedos te adviseren. Tja, misschien moeten we toch maar voor een aubergine-ovenschotel kiezen. Zoet, aards, rijp, kruidig, warm, weldadig en puur. Voelen elkaar aan. Vullen elkaar aan. Vul het glas dan ook nog maar een keer.”

Lees meer

Biodynamisch wijnhuis

De wijnen en olijfolie van Francisco Gómez zijn Demeter gecertificeerd, volgens de regels van de biologisch-dynamische landbouw. Alle wijnen en olijfoliën zijn 100% plantaardig, geproduceerd, zonder toevoegingen van dierlijke oorsprong.

Lees meer

Lekker bij

Lamsbout, wilde eend en duif, aubergine-overschotel.

Lees meer

Alternatieven

Scroll