Tectonic Rosé | Roemenië | gemaakt van de druiven Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra en Merlot
Tectonic Rosé | Roemenië | gemaakt van de druiven Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra en Merlot

Tectonic Rosé

2019

Rosé

Kleurrijk, soepel en fruitig
Kleurrijk, soepel en fruitig
Roemenië
Roemenië, Roemeens Moldavië
Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra, Merlot

12,50

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

De trots van Vrancea

De Tectonic Rosé heeft een heldere zalmroze kleur. Het is een blend van Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra en Merlot .De geur van de wijn maakt indruk met zijn primaire aroma’s van bessen, aardbeien, frambozen, witte kersen en een vleugje grapefruit en sinaasappelschil. De wijn smaakt luchtig, heeft een knapperige zuurgraad uitgebalanceerd met een frisse bloemige afdronk.

Hoe smaakt deze wijn?

Kleurrijk, soepel en fruitig
Kleurrijk, soepel en fruitig
Smaak Smaak Kleurrijk, soepel en fruitig
Kleurrijk, soepel en fruitig
Land Land Roemenië
Streek Streek Roemeens Moldavië
Druif Druif Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra, Merlot
Domein Domein Crama Girboiu
AlcoholAlcohol13,0%
SpijsSpijsCheesecake
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieGeen
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score

“ “

Traditie

De essentie van Tectonic is om de specialistische en mooie traditie van het wijn maken in het Vrancea gebied te weerspiegelen. Met het maken van deze wijn heeft het wijnbedrijf Crama Girboiu de wijnontwikkeling in het Vrancea gebied nieuw leven ingeblazen.

Lees meer

Wijnhuis Crama Girboiu

Het wijnhuis Crama Girboiu is in 2005 opgericht daar Constantin Girboiu, Hij kreeg de mogelijkheid om een oude wijnboerderij te kopen met 45  hectare. De wijnboerderij was op dat moment in vervallen staat. In de opvolgende jaren heeft hij het bedrijf verder uitgebouwd. In 2006 is Crama Girboiu gestart met de eerste aanplant van het druiven-ras Sauvignon Blanc. Dit was de eerste stap om het bedrijf verder uit te bouwen. Later volgde na de Sauvignon Blanc de Sarba, een druiven-ras uit het gebeid Vrancea. In 2007 heeft het bedrijf met behulp van Europese fondsen grote investeringen gedaan om de capaciteit verder uit te breiden. In 2008 worden er 2 merken aan het assortiment bij gevoegd. Het Livia-assortiment , vernoemd naar de dochter van Constantin en Bacanta, premiumwijn speciaal voor de horeca. De jaren daarna zijn de merken verder uitgebreid met Epicentrum, Tectonic, en Cuartz.

Lees meer

Lekker bij

Deze wijn is lekker bij salades, garnalen, risottogerechten en dessert.

Lees meer

Alternatieven

Scroll