Skaramuča Dingač | Kroatië | gemaakt van de druif Plavac Mali
Skaramuča Dingač | Kroatië | gemaakt van de druif Plavac Mali

Skaramuča Dingač

2018

Rode wijn

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Kroatië
Kroatië, Dalmatië
Plavac Mali

24,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

De beroemdste rode wijn uit Kroatië

De wijn is helder robijnrood. Hij is uniek door zijn volle en harmonieuze aroma’s. De smaak is geconcentreerd en kruidig met veel donker fruit, krenten en pruimen. De wijn is gebalanceerd met mooie zuren en fijne tannines.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Kroatië
Streek Streek Dalmatië
Druif Druif Plavac Mali
Domein Domein Skaramuča
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsBiefstuk
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieVrhunsko
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

8.5 in De Grote Hamersma

Vijftien procent. Plavac mali doet het niet voor minder. Plavac mali, vrij vertaald de kleine (mali) blauwe (plavo). Kleine druif met veel schil. Pakt zodoende ook op het tanninetraject flink uit. Schijnt nabije familie te zijn van de primitivo en de zinfandel, druiven die het ook niet van hun lichtvoetigheid moeten hebben. Donkere bramen uit het schaduwbomenbos. Gedroogde blauwe pruimen. Krenten. Vanillestronken. Bijkans poederige vaste bestanddelen. Staat als een Kroatisch bergdorp.

Lees meer

Een echte krachtpatser uit Dalmatië

De Plavac Mali druiven komen van de beschermde regio Dingač op de zuidhellingen van het schiereiland Peljesac. Dit is de eerste beschermde regio in Kroatië sinds 1963. Plavac Mali betekent letterlijk ‘Kleine Blauwe’. Het zijn hele kleine druifjes met veel schil en geeft daardoor ruime tannine. De druif is een oerbroertje van de Californische Zinfandel en de Italiaanse Primitivo. Het totale Dingač gebied is 65 hectare en daarvan heeft Skaramuča 20 hectare in bezit. In totaal wordt van deze wijn ongeveer 100.000 flessen per jaar gemaakt.

Lees meer

Lekker bij

Dingač past perfect bij gegrild rood vlees met volle sauzen, stoofschotels, wild en gerijpte harde kazen. Ideale serveertemperatuur: 18 ° C.

Lees meer

Alternatieven

Scroll