Pasqua Romeo & Juliet Passimento Rosso | Italië | gemaakt van de druif Corvina
Pasqua Romeo & Juliet Passimento Rosso | Italië | gemaakt van de druif Corvina

Pasqua Romeo & Juliet Passimento Rosso

2021

Rode wijn

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Italië
Italië, Veneto
Corvina

12,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Fluweelzachte rode wijn

De Pasqua Romeo & Juliet Passimento Rosso is een intense, fluweelzachte rode wijn gemaakt van 40% Merlot, 30% Corvina en 30% Croatina druiven. De wijn komt uit Valpolicella vlakbij Verona in Noord-Italië.

Hoe smaakt deze wijn?

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Smaak Smaak Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Land Land Italië
Streek Streek Veneto
Druif Druif Corvina
Domein Domein Pasqua
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieIGT
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Liefdesverhaal

De naam verwijst naar het romantische liefdesverhaal Romeo & Juliet. Wie ooit in deze stad is geweest, kent ongetwijfeld het balkon van de opera Romeo & Julia. De muren staan volgeschreven met liefdesteksten, wat deels terug te zien is in het etiket.

Lees meer

Zachte tannines

De wijn heeft een intens robijnrode kleur. In de geur vind je aroma’s van rood fruit. De smaak van de Pasqua Romeo & Juliet Passimento Bianco is vergelijkbaar aan de Neropasso, één van de populairste wijnen uit onze Italiaanse collectie. De afdronk is lang en aangenaam met zachte tannines.

Lees meer

Passito-methode

De wijn wordt gemaakt volgens de passito-methode. De druiven worden direct na de oogst te drogen gelegd in kratten. De druiven verliezen door het drogen rond de 25% van hun vocht. Daardoor neemt in de druiven het suikergehalte en de aroma’s toe. Hierna volgt een maceratie van 12 uur die de complexiteit en structuur ten goede komen. De vinificatie geschiedt grotendeels in RVS-vaten. Een deel van de wijn rijpt 3 maanden lang in houten vaten. Ook de beroemdste wijn uit de streek Valpolicella, Amarone, wordt op deze manier gemaakt.

Lees meer

Nieuwe generatie

De geschiedenis van Pasqua Vigneti e Cantine gaat terug tot 1925, toen de broers Pasqua vanuit Puglia naar Veneto zijn getrokken en daar een wijngaard zijn gestart. Pasqua bleef groeien in het midden van de 20e eeuw, breidde zijn wijngaarden uit en voegde er een bottelarij aan toe. Inmiddels heeft de derde generatie van de famiglia Pasqua de leiding overgenomen van de huidige eigenaren Riccardo, Alessandro, Cecilia and Giovanni Pasqua.

Lees meer

Lekker bij

Gegrild vlees en oude kazen.

Lees meer

Alternatieven

Scroll