Morgon Grand Cras, Joseph Burrier | Frankrijk | gemaakt van de druif Gamay
Morgon Grand Cras, Joseph Burrier | Frankrijk | gemaakt van de druif Gamay

Morgon Grand Cras, Joseph Burrier

2019

Rode wijn

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Frankrijk
Frankrijk, Beaujolais
Gamay

18,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Top Beaujolais

Klassieke rode Beaujolais uit Morgon, waar vrij krachtige wijnen vandaan komen (net als uit Moulin à Vent). Sappige stijl met typische Gamay-tonen: rode bes, rode en zwarte kers, wat tabak, mooi ondersteund door wat houtrijping. Rulle tannines, frisheid, mooie balans en structuur.

Hoe smaakt deze wijn?

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Smaak Smaak Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Land Land Frankrijk
Streek Streek Beaujolais
Druif Druif Gamay
Domein Domein Joseph Burrier
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsBiefstuk
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieAppelation d’Origine Contrôlée
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score

“ “

Het wijnhuis

De Burriers zijn al sinds de 15e eeuw een prominente wijnbouwfamilie in het zuiden van Bourgondië en zijn al zes generaties eigenaar van het kasteel van Beauregard in Pouilly-Fuissé. Frédéric-Marc Burrier is het huidige familielid dat de leiding heeft en produceert verschillende wijnen uit Pouilly-Fuissé, Mâcon en Beaujolais. Grand Cras is een van de zes klimaten van Morgon en ligt net onder Côte de Py. Grand Cras bestaat uit afgebroken rotsen en broze leisteen die bekend staat als “roche pourries” die een kruidige en minerale smaak aan de wijn verlenen. Er is voldoende zonlicht, wat resulteert in wijnen met een diepe kleur en smaak. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 40 jaar. De traditionele ‘Bourgondische’ gisting wordt gevolgd door 15 maanden houtrijping. De wijn wordt licht gefilterd voor het bottelen.

Lees meer

Lekker bij

Wild,  gegrild rood vlees, gebakken groenten en kastanjes.

Lees meer

Alternatieven

Scroll