Medea Cabernet Sauvignon | Kroatië | gemaakt van de druif Cabernet Sauvignon
Medea Cabernet Sauvignon | Kroatië | gemaakt van de druif Cabernet Sauvignon

Medea Cabernet Sauvignon

2021

Rode wijn

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Kroatië
Kroatië, Slavonië
Cabernet Sauvignon

11,25

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

De rode allemansvriend

Medea Cabernet Sauvignon is prachtig robijnrood van kleur. De wijn is fris, niet te hoog in alcohol, vol en evenwichtig. Opvallend is de fruitigheid van rijpe pruimen en wilde bessen. De subtiele kruidigheid en zachte tannine maakt de wijn zeer aangenaam. Een echte rode allemansvriend.

Hoe smaakt deze wijn?

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Smaak Smaak Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Land Land Kroatië
Streek Streek Slavonië
Druif Druif Cabernet Sauvignon
Domein Domein Medea
AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsLamskoteletten
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieKvalitetno
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Uit het zonovergoten Istrië

De wijn is afkomstig uit de regio Istrië, die velen wel kennen van hun zonovergoten zomervakantie. De fermentatie en maceratie heeft gedurende acht tot tien dagen plaatsgevonden in een roestvrijstalen vinificator onder gecontroleerde omstandigheden bij 22-23 graden Celsius met malolactische gisting, waardoor de wijn mooi rond wordt. Na de gisting rijpt de wijn vijf maanden op de gist (sur lie methode) in een RVS tank. Na het bottelen rust de wijn nog twee maanden in de fles voordat hij wordt vrijgegeven.

Lees meer

Lekker bij

Deze wijn past perfect bij alle soorten rood vlees (bief, lam, ribs, hert) en ook bij burgers. Daarnaast past hij perfect bij allerlei kazen maar ook bij gebakken portobello’s (wellicht met leker knoflook), paddenstoelen met tijm, Gegrilde radicchio met balsamico of (vegetarische) moussaka. Volgens wijnschrijver Hubrecht Duijker past de wijn uitstekend bij vlees gourmet.

Lees meer

Alternatieven

Scroll