Martoccia Brunello di Montalcino Riserva | Italië | gemaakt van de druif Sangiovese
Martoccia Brunello di Montalcino Riserva | Italië | gemaakt van de druif Sangiovese

Martoccia Brunello di Montalcino Riserva

2012

Rode wijn

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Italië
Italië, Toscane
Sangiovese

79,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Buitengewoon elegante rode wijn

Brunello di Montalcino is zeker een van de meest bekende en gekoesterde wijnen ter wereld. Het is een rode wijn van buitengewone elegantie en concentratie verkregen door een lang rijpingsproces. Het heeft een volle en etherische geur met hints van wilde bessen, zwarte kers en vanille.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Italië
Streek Streek Toscane
Druif Druif Sangiovese
Domein Domein Martoccia
AlcoholAlcohol14,5%
SpijsSpijsHert
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieD.O.
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score

“ “

Mooie zuren, lange afdronk

Diep robijnrood, neigend naar granaat. Complex en intens aroma van kersen, frambozen, zoethout en balsem. Vol, met evenwichtige tannines en mooie zuren met een lange afdronk van rijp fruit en kruiden.

Lees meer

Vinificatie

Verscheidenheid van de druiven: 100% Sangiovese – beperkte hoeveelheid – alleen geproduceerd in de beste jaargangen. Oogstperiode in de eerste helft van oktober. De druiven worden gesneden en geperst, waarna het fermentatieproces plaatsvindt. De druiven schillen en de mostfermentatie duurt ongeveer 20 dagen. Nadat de wijn is afgeladen, wordt deze opgeslagen in containers in getemperde kamers om de malolactische gisting te bevorderen. Rijping: tot 42 maanden, een deel in Slavonische eikenhouten vaten en een deel in Franse eikenhouten barrique.

Lees meer

Alternatieven

Scroll