2018
€13,50
Prijs is per fles
Tijdelijk niet beschikbaar
Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie
Smaak | Fris, fruitig en droog | |
Land | Zuid-Afrika | |
Streek | Paarl | |
Druif | Chenin Blanc | |
Domein | Druk My Niet |
Alcohol | 12,5% | |
Spijs | Kaasplankje | |
Inhoud | 75 cl | |
Classificatie | Niet bekend | |
Houtgerijpt | Nee |
“ “
Deze Chenin blanc is afkomstig van twee blokken oude wijnstokken in Paarl, respectievelijk aangeplant in 1968 en 1962. Deze wijngaarden werden geplant op respectievelijk oud ontbonden graniet en Malmsbury-leisteenbodems, waardoor de druiven unieke smaken voortbrengen. De samenstelling van deze bodems laat een diepe worteldoordringing toe, wat zorgt voor een gematigde groei van het bladerdak en een bescheiden opbrengst. Matige tot hoge stressniveaus als gevolg van warme dagen en winderige omstandigheden resulteren in kleine, geconcentreerde bessen die wijnen produceren met een grote concentratie en complexiteit. Geïntegreerde bestrijding van plagen en ziekten wordt toegepast om de impact op het milieu te verminderen en de gezondheid van de bodem en de wijnstok te verbeteren. Maatwerkmaatregelen worden met de hand toegepast bij het beheer, waarbij rekening wordt gehouden met het hellingsaspect, de blootstelling aan zonlicht en de reacties op variëteiten om een superieure, consistente kwaliteit in elk blok te garanderen.
Lees meerHet oogsten vindt plaats op het koelste deel van de dag en daarna worden druiven naar koelkamers getransporteerd voordat ze worden verwerkt. Druiven worden langzaam gesorteerd op tros- en druivenniveau om ervoor te zorgen dat alleen perfecte druiven de fermentoren kunnen bereiken. De gisting vond plaats in nieuwe vaten van 500 liter, oude vaten van 225 liter en roestvrij staal. Natuurlijke en commerciële giststammen worden gebruikt om de complexiteit te vergroten en bâtonnage werd wekelijks uitgevoerd op fijne droesem. In de meeste vaten trad spontane malolactische fermentatie op. De totale rijpingstijd van het vat was 4 maanden voordat het uiteindelijk werd gemengd en gebotteld.
Lees meerDruk-My-Niet is een boerderij van 24 hectare in Wellington / Paarl, waarvan 11ha beplant met wijnstokken. De boerderij heeft zijn oorsprong in 1692. De gebouwen op het landgoed behoren tot de oudste van Paarl en hebben een grote historische waarde. De boerderij is gelegen in een gebied met een beschermde biosfeer, waar je nog steeds een verscheidenheid aan soortenrijke fynbos-vegetatie kunt vinden. Het wordt zo milieuvriendelijk en duurzaam mogelijk beheerd met het doel erkend te worden als biobedrijf.
Lees meerUnieke wijnen van meer dan 50 zorgvuldig gekozen wijnwinkels.
Erik – Baarn:
“Prima website en bestelproces, zeer klantvriendelijke ondersteuning!”
Onze klantenservice is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00