Domaine Gilles Coperét Fleurie "LES ROCHES" | Frankrijk | gemaakt van de druif Gamay
Domaine Gilles Coperét Fleurie "LES ROCHES" | Frankrijk | gemaakt van de druif Gamay

Domaine Gilles Coperét Fleurie "LES ROCHES"

2016

Rode wijn

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Frankrijk
Frankrijk, Beaujolais
Gamay

12,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Geconcentreerd

Een Gamay wijn met een diepe, rode kleur met een geconcentreerd mondgevoel. Drink hem jong of wacht een paar jaar.

Hoe smaakt deze wijn?

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Smaak Smaak Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Land Land Frankrijk
Streek Streek Beaujolais
Druif Druif Gamay
Domein Domein Domaine Gilles Copéret
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsKalfsoester
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieAOP
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Domaine Gilles Coperet

In 1986 nam Gilles Coperet en zijn vrouw Annie het wijnbedrijf van zijn grootvader over, inmiddels is het domein 9 hectare groot. De wijngaarden liggen in Fleurie, Régnie, Morgon en de Beaujolais appellation. In 2005 werd er een nieuwe kelder gebouwd met een pneumatische pers en tanks van roestvrijstaal om de optimale condities te krijgen om het soort wijn te maken die ze willen. Hoewel ze hechten aan tradities, gebruiken Gilles en Annie de modernste apparatuur en sorteren ze zeer streng de binnengebrachte druiven. “Je kunt nu eenmaal geen goede wijnen maken van slechte druiven “, zegt Gilles.

Lees meer

Wijngaard

In de wijngaarden wordt gebruik gemaakt van milieuvriendelijk technieken met veel gras en bloemen tussen de rijen. Gilles is ook zeer rigoureus in het maken van zijn wijnen. Na het plukken en zeer strikt sorteren gaan de druiven 15 tot 20 dagen in een gistkuip om maximale kleur en tannines te krijgen. Daarna wordt de wijn in tanks opgeslagen om voor de Pasen volgend op de oogst gebotteld te worden.

Lees meer

Alternatieven

Scroll