Dekker's Valley Shiraz | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Shiraz
Dekker's Valley Shiraz | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Shiraz
De Grote Hamersma score 8.5

Dekker's Valley Shiraz

2016

Rode wijn

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika, Paarl
Shiraz

9,90

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Mooie uitgebalanceerde Shiraz

De kleur is intens robijnrood. Op de neus toont het uitgesproken aroma's van kersen, moerbeien, peper, mokka en een vleugje leer. In de mond proef je een mooie balans met intens fruit en fluweelzachte tannines.

Hoe smaakt deze wijn?

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Smaak Smaak Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Land Land Zuid-Afrika
Streek Streek Paarl
Druif Druif Shiraz
Domein Domein Mellasat
AlcoholAlcohol15,0%
SpijsSpijsBiefstuk
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieWine of Origen
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“ “

De Grote Hamersma score 8.5

Wat zegt Harold Hamersma hierover? “Bepaald niet zo’n opgepoetste, behaagzieke, kopjes gevende met restzoet smijtende nieuwe wereld shiraz. Niet of nauwelijks gefilterd, gebruikt hout, opgewonden standje. Zuur rood en zwart fruit, lekker peperig, opvallend slank ondanks zijn hele vijftien procenten. Lekkers van Dekker’s.” 

Lees meer

Vinificatie

Gist (Lalvin D254 & Anchor Exotics) werd binnen 24 uur na pletten toegevoegd en vervolgens gedurende 9 dagen gefermenteerd op schillen met een gemiddelde temperatuur van 23 ° C. Daarna geperst. De zuurgraad werd aangepast met wijnsteenzuur om de pH te corrigeren, zowel voorafgaand aan fermentatie als tijdens malolactische fermentatie. Malolactische gisting geïnduceerd in vat en binnen zes maanden voltooid. De wijn is op het vat gerijpt met behulp van Franse (vierde, vijfde en oudere vulling) 225 liter eiken vaten gedurende 22 maanden. Na het overhevelen vanuit het vat werd de wijn zeer licht gefined en opnieuw overgeheveld van tank naar tank. De wijn werd niet gefilterd, behalve bij het bottelen waarbij een filtratie van 5 micron werd gebruikt.

Lees meer

Bekroonde wijn

Oogst 2012: Top 10 nomination at the Paarl Santam Shiraz Challenge 2012

Lees meer

Alternatieven

Scroll