Cortijo los Aguilares Pago El Espino Ronda | Spanje | gemaakt van de druiven Merlot, Petit Verdot en Tempranillo
Cortijo los Aguilares Pago El Espino Ronda | Spanje | gemaakt van de druiven Merlot, Petit Verdot en Tempranillo
De Grote Hamersma score 9

Cortijo los Aguilares Pago El Espino Ronda

2018

Rode wijn

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Spanje
Spanje,
Merlot, Petit Verdot, Tempranillo

21,50

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Rond en prachtig complex

Mooie uitgebalanceerde blend waarin met name de Petit Verdot heel goed versmolten zit, die druif komt hier in Ronda héél goed tot zijn recht ! Deze "Flagshipwine"van CLA is fruitig en makkelijk doordrinkbaar maar toch stevig genoeg om bijvoorbeeld een prachtige lamstajine met verse kruiden harmonieus te begeleiden. Evenwichtige biologische topwijn met heerlijk lange afdronk.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Spanje
Streek Streek
Druif Druif Merlot, Petit Verdot, Tempranillo
Domein Domein Cortijo los Aguilares
AlcoholAlcohol14,5 %
SpijsSpijsTournedos
InhoudInhoud0 cl 
ClassificatieClassificatieD.O.
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 9

De Grote Hamersma score 9

“ “

Hamersma: rank, licht, verfijnd, koel en fris

…”Die espino is een boom die bij de ingang staat, een pinsapo, een zeldzame den die slechts in het aanpalende Sierra de la Nieves gedijt. Merlot, petit verdot en tempranillo doen het goed onder de bezielende leiding van wijnmaker Bibi García die dit trio selecteerde voor haar flagshipwine. Stuurt licht en verfijnd. Rank, niet te zwaar rood en zwart fruit. Koele pruimen, glanzende cassis, fijne kersen, lichtzinnige zuren, fris en een heerlijk tussen fris en serieus laverende afdronk. ” Score 9 in De Grote Hamersma.

Lees meer

‘Flagshipwine’ van Cortijo los Aguileras en proef waarom

Deze complexe en unieke mix van 3 druivensoorten (Merlot, Tempranillo en Petit Verdot) weerspiegelt wat Cortijo Los Aguilares uniek maakt: nauwgezette aandacht voor detail en de uitstekende aanpassing van de variëteiten aan het lokale klimaat. De neus is vol fruit, met frisse balsamico nuances en licht geroosterde, kruidige tonen. De wijn behoudt ook na rijping in grote Franse eiken vaten (300 en 500 liter) zijn fruitige uitdrukking, de wijn is rond èn complex, wat wordt weerspiegeld in een wijn die zacht en fris smaakt met een langdurige afdronk. Mooie uitgebalanceerde blend waarin met name de Petit Verdot heel goed versmolten zit, die druif komt hier in Ronda héél goed tot zijn recht ! Deze “Flagshipwine”van CLA is fruitig en makkelijk doordrinkbaar maar toch stevig genoeg om bijvoorbeeld een prachtige lamstajine met verse kruiden harmonieus te begeleiden. Evenwichtige biologische topwijn met heerlijk lange afdronk.

Lees meer

Cortijo los Aguilares

Als je de indrukwekkende Cortijo los Aguilares nadert, is er een rij van drie bomen. De eerste is een Noord-Afrikaanse palm, de tweede een mediterrane vijg, terwijl de laatste een pinsapo is, de zeldzame den die voorkomt in de nabijgelegen Sierra de la Nieves. Wijnmaker Bibi García legt uit dat deze bomen een welsprekende samenvatting geven van de klimatologische omstandigheden waarmee oenologen in Ronda worden geconfronteerd. Lokale bewoners zullen het erover eens zijn dat Ronda, hoewel gezegend met een gematigd mediterraan klimaat gedurende een groot deel van het jaar, met warme dagen en koele nachten, soms meer op Afrika lijkt tijdens de hoogzomer, met warme, droge, woestijnachtige briesjes en langdurige periodes van droogte, terwijl tijdens de winter alpine-achtige temperaturen die ver onder het vriespunt vallen en sneeuw niet ongewoon zijn.

Lees meer

Lekker bij

Lamsbout, wilde eend en duif.

Lees meer

Alternatieven

Scroll