Crama Girboiu Bacanta Feteasca Neagra | Roemenië | gemaakt van de druif Feteasca Neagra
Crama Girboiu Bacanta Feteasca Neagra | Roemenië | gemaakt van de druif Feteasca Neagra

Crama Girboiu Bacanta Feteasca Neagra

2017

Rode wijn

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Roemenië
Roemenië, Roemeens Moldavië
Feteasca Neagra

18,95

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Robijnrode kleur

Een Fetească Neagră met een robijnrode kleur die indruk maakt met sterke aroma’s van pruimen en kruiden zoals kaneel, anijs en kruidnagel, compleet met leertonen. Het is uitgebalanceerd met uitgesproken tannine’s en een goed geïntegreerde zuurgraad in het hart van de wijn. De smaak geeft indruk.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Roemenië
Streek Streek Roemeens Moldavië
Druif Druif Feteasca Neagra
Domein Domein Crama Girboiu
AlcoholAlcohol14,5%
SpijsSpijsBiefstuk
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOC-CMD Cotesti
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

De Fetească Neagră druif (black maiden)

Feteasca Neagra is een druivensoort met een donkere schil afkomstig uit de Republiek Moldavië en Roemenië, hoewel het nu op grotere schaal wordt aangeplant in de Republiek Moldavië. Het wordt beschouwd als een van de beste rode Roemeense wijnen, met pittige, rokerige fruitkarakters en een goede tanninestructuur. Het oorspronkelijke grondgebied van de druivensoort, waarvan de naam “zwart meisje” of in het Engels “black maiden” betekent, was het oude vorstendom Moldavië.

Lees meer

Vinificatie

De druiven worden op volle rijpheid met de hand geoogst en voorzichtig gescheiden van de tros. De fermentatie vindt plaats in speciale tanks waarin de most kan blij ven plakken om pigmenten en tannine’s te extraheren. Onder invloed van de geselecteerde gisten heeft de wijn eerst een langzame alcoholische gisting gevolgd door de malolactische gisting. Het karakter van de wijn wordt bepaald door de toevoeging van aroma’s die specifiek zijn voor veroudering in nieuwe Franse eikenhouten vaten. Daarna minimaal 12 maanden rijping op fles.

Lees meer

Wijnhuis Crama Girboiu

Het wijnhuis Crama Girboiu is in 2005 opgericht daar Constantin Girboiu, Hij kreeg de mogelijkheid om een oude wijnboerderij te kopen met 45  hectare. De wijnboerderij was op dat moment in vervallen staat. In de opvolgende jaren heeft hij het bedrijf verder uitgebouwd. In 2006 is Crama Girboiu gestart met de eerste aanplant van het druiven-ras Sauvignon Blanc. Dit was de eerste stap om het bedrijf verder uit te bouwen. Later volgde na de Sauvignon Blanc de Sarba, een druiven-ras uit het gebeid Vrancea. In 2007 heeft het bedrijf met behulp van Europese fondsen grote investeringen gedaan om de capaciteit verder uit te breiden. In 2008 worden er 2 merken aan het assortiment bij gevoegd. Het Livia-assortiment , vernoemd naar de dochter van Constantin en Bacanta, premiumwijn speciaal voor de horeca. De jaren daarna zijn de merken verder uitgebreid met Epicentrum, Tectonic, en Cuartz.

Lees meer

Lekker bij

Deze wijn is lekker bij oude kaas, romige kaas, schimmelkaas, rundvlees, lamsvlees.

Lees meer

Onderscheidingen

Zilver: Wereldwijn 2016 Vermelding: Internationale Wijn Challenge 2016 Zilver: Wereldwijn 2018 Goud: International Wine Contest Bucharest 2019

Lees meer

Alternatieven

Scroll