# | Wijn zonder toegevoegd sulfiet | Prijs |
1 | Claude Vialade Pays d’Oc 365 Jours par an Chardonnay NSA | €8,95 |
2 | Garcia de Verdevique Tinto joven | €13,95 |
3 | Des Cognettes – Muscadet Sèvre & Maine Clos des Choffardières | €16,55 |
4 | Mendez Moya Syrah | €15,95 |
5 | Des Cognettes – Muscadet Cru Clisson (bio) | €16,55 |
6 | Yenda Albariño -Godello Sel d’Aiz Cantabria | €15,00 |
7 | Berta Valgañon | €21,95 |
8 | Gulfi Neroblejo Nero d’Avola | €21,50 |
9 | Menade Nosso Verdejo Rueda – vin nature | €16,95 |
10 | Domaine Jaume Vinea Natura Sans Sulfites | €24,50 |
# | Wijn zonder toegevoegd sulfiet | Prijs |
1 | Claude Vialade Pays d’Oc 365 Jours par an Chardonnay NSA | €8,95 |
2 | Garcia de Verdevique Tinto joven | €13,95 |
3 | Des Cognettes – Muscadet Sèvre & Maine Clos des Choffardières | €16,55 |
4 | Mendez Moya Syrah | €15,95 |
5 | Des Cognettes – Muscadet Cru Clisson (bio) | €16,55 |
6 | Yenda Albariño -Godello Sel d’Aiz Cantabria | €15,00 |
7 | Berta Valgañon | €21,95 |
8 | Gulfi Neroblejo Nero d’Avola | €21,50 |
9 | Menade Nosso Verdejo Rueda – vin nature | €16,95 |
10 | Domaine Jaume Vinea Natura Sans Sulfites | €24,50 |
Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)
Goede service
Groot assortiment
Vindmijnwijn krijgt een 8,7 van maximaal 10 uit 137 beoordelingen
GRATIS verzending bij een bestelling van meer dan €90 per wijnwinkel
Goede service
Snel bezorgd
Uniek aanbod
Vindmijnwijn krijgt een 8,7 van maximaal 10 uit 137 beoordelingen
GRATIS verzending bij een bestelling van meer dan €90 per wijnwinkel
Goede service
Snel bezorgd
Uniek aanbod
Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)
Goede service
Groot assortiment
Ontdek al onze bekroonde sulfiet-arme wijnen uit De Grote Hamersma, de meest complete online wijngids voor wijnliefhebbers. Topwijnen, geproefd en beoordeeld door de bekende wijnkenners Harold Hamersma, Nicolaas Klei, Bas Korpel, Niels van Laatum, Job Seuren of Vera Krijnen.
Dit zijn wijnen met een cijfer 8 of hoger en een geweldige prijs-kwaliteit!
Hieronder vallen zowel de biologische als biodynamische wijnteelt, die er beiden voor willen zorgen dat elke vorm van aantasting van het milieu wordt voorkomen, terwijl de economische levensvatbaarheid van de wijngaard wordt gehandhaafd. Of biologische wijnbouw daadwerkelijk beter is voor het milieu, de wijngaard of dat het beter smaakt zijn onderwerpen waar nog altijd veel verschil van mening over bestaat. Er is tot op heden geen wetenschappelijk bewijs dat biologische of biodynamische wijnbouw de kwaliteit van de wijn of de gezondheid van de wijnstok verbetert.
Wat wel een duidelijk verschil is tussen duurzame en biologische wijnbouw is dat de natuurlijke stoffen die worden gebruikt in de biologische wijnbouw onvoldoende rekening houden met klimaatverandering. Biologische wijngaarden hebben over het algemeen meer behandelingen nodig met stoffen die zwavel of koper bevatten, waardoor ze een hogere CO2-voetafdruk hebben dan traditionele wijngaarden. Wordt duurzaam wijn maken de nieuwe trend?
Bij ons geloven we dat je favoriete biologische wijn niet per se duur hoeft te zijn. Onze selectie wijnen bewijst dat je kunt genieten van een heerlijke biologische wijn zonder je portemonnee te plunderen. We hebben met zorg wijnen geselecteerd die zowel toegankelijk als hoogwaardig zijn, zodat je kunt genieten van de kenmerkende smaken en aroma’s van biologische wijn, zonder concessies te doen aan je budget.
Dus, ontdek vandaag nog onze betaalbare selectie en vind jouw perfecte fles. Laat je verrassen door de kwaliteit en diversiteit aan smaken die de biologische wijnen te bieden hebben. Omdat er minder chemische stoffen worden gebruikt in de biologische wijngaarden, kunnen biologische wijnen een levendiger karakter hebben met meer expressie van terroir en een grotere complexiteit.
Geniet van een glas biologische wijn waar je zowel van smaak als prijs kunt genieten. Keuze te over uit prachtige authentieke wijnen van Frankrijk, Spanje en Italië tot aan Marokko en Zuid-Afrika.
Ontdek naast onze selectie van betaalbare biologische wijnen onder €10 meer verrukkelijke wijnen onder €10. Laat je verrassen!
Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)
Goede service
Groot assortiment
Sulfiet is een conserveermiddel dat van nature in levensmiddelen voorkomt of is toegevoegd.
Dat klopt, wijn zonder sulfiet bestaat niet. Sulfiet ontstaat van nature tijdens het vergistingsproces van druiven naar wijn. Daardoor zit er altijd een klein percentage sulfiet in wijn. Om de wijnen beter te conserveren voegen wijnmakers soms extra sulfiet toe. De wijnen die je hierboven ziet zijn wijnen zonder toegevoegd sulfiet (NSA – No Sulphur Added).
Niet altijd, biologische wijnen zijn verkrijgbaar in zowel de betaalbaardere prijs-range als in de wat hogere prijs-range. Dit is afhankelijk van de schaarste van het product, de productiemethode van het wijnhuis en de regio of het land waar de wijn wordt geproduceerd.
Als je overgevoelig bent voor sulfiet kun je een intolerantiereactie krijgen. Dit komt het meest voor bij astmapatiënten, waarvan ongeveer 5% een milde of heftige reactie krijgt. De symptomen zijn huiduitslag, hartkloppingen en vochtophoping. Vraag in dat geval je huisarts om advies.
Hoofdpijn wordt over het algemeen veroorzaakt door de alcohol in de wijn en niet door de sulfiet. Via verschillende mechanismen stimuleert alcohol de vochtafdrijving waardoor je lichaam uitdroogt, wat leidt tot een lagere vloeistofdruk in je hersenen met als gevolg typische verschijnselen als hoofdpijn en een droge mond. Sulfiet zit in heel veel producten, zoals aardappelproducten, jam, schaaldieren, kroketten, worstjes en gedroogd fruit. Het zorgt ervoor dat o.a. vlees en fruit niet bruin kleuren. De meeste mensen krijgen daar geen hoofdpijn van.
In biologische wijnen zit minder sulfiet dan in gewone, gangbare wijnen. Dat is wettelijk bepaald. Zo mag er in gangbare rode wijn maximaal 160 mg/l worden toegevoegd en bij witte wijn maximaal 210 mg/l. Het sulfietgehalte in biologische wijnen moet daar zo’n 15 tot 30% onder liggen. Aan sommige wijnen wordt helemaal geen sulfiet toegevoegd. Deze zuivere sulfiet-arme wijnen, mits zorgvuldig geproduceerd, scheppen een bijzonder aroma van het terroir en de druiven waarvan ze zijn gemaakt.
Aan rode wijn wordt minder sulfiet toegevoegd dan aan witte wijn. Dit komt omdat blauwe druiven van nature meer conserverende stoffen bevatten. Witte wijn zal zonder toevoeging van sulfiet sneller oxideren en zijn smaak verliezen. Toch is het mogelijk om witte wijn zonder toegevoegd sulfiet te maken, maar het vergt zeer gezond en rijp fruit, een brandschone werkruimte en het nauwgezet volgen van de wijn tijdens de fermentatie tot aan de botteling toe. Goede koeling van de wijn onder de 15°C beteugelt het oxidatieproces in de fles. Zo behoudt de wijn zijn zuivere smaak.
De EU-wet van 2005 verplicht producenten om de aanwezigheid van sulfiet in wijn te vermelden op het etiket, indien de wijn meer dan 10 mg sulfiet per liter bevat. In de meeste gevallen zul je ook bij natuurlijke wijnen waar totaal geen sulfiet aan toegevoegd deze vermelding aatreffen. In wijn zit nu eenmaal altijd sulfiet en dat is meestal meer dan 10 mg per liter.
Unieke wijnen van meer dan 50 zorgvuldig gekozen wijnwinkels.
Erik – Baarn:
“Prima website en bestelproces, zeer klantvriendelijke ondersteuning!”
Onze klantenservice is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00