
Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie
| Smaak | Droog, strak en fruitig![]()  | 
|
| Land | Italië | |
| Streek | Toscane | |
| Druif | Vermentino | |
| Domein | Fattoria Fibbiano | 
								“Fijne, subtiele mousse. Appeltjes van de zolder, het lichtruwe van het velletje van een wilde perzik, in de achtergrond een a capella fluisterend amandelkoortje. Discreet droog in de afdronk.”
Pet Nat. Metodo Ancestrale. Specialer dan Vino Frizzante, het predicaat dat we ook op schroefdopprosecco aantreffen en ook op het achteretiket van deze van Fibbiano vinden. Laat je niet afschrikken, want ook speciaal in het glas. Van een producent die al bijna 500 jaar doende is in de postcode Pisa en daar goed de weg weet met vermentino, een druif die we de laatste jaren sowieso ook opvallend vaak treffen. Deze treffen we graag nog eens. Fijne, subtiele mousse. Appeltjes van de zolder, het lichtruwe van het velletje van een wilde perzik, in de achtergrond een a capella fluisterend amandelkoortje. Discreet droog in de afdronk.
Lees meerHet is een pét-nat, wat staat voor pétillant naturel. Dat betekent dat de bubbels op natuurlijke wijze ontstaan in de fles. Voor liefhebbers van authentieke, ongepolijste wijnen is dit een echte ontdekking. Slechts 5.000 flessen worden er per jaar geproduceerd. Drink hem lekker koud, cheers! Probeer ook eens de ‘normale’ Vermentino van dit huis!
Lees meerDeze pét-nat smaakt natuurlijk, fris en zilt met een lange afdronk. De bubbels voelen levendig aan in je mond. Je proeft duidelijk geel fruit zoals perzik en abrikoos. De ziltgehalte komt van de bijzondere bodem vol zeeschelpen. Dit geeft de wijn een mooie mineraliteit. Serveer hem goed gekoeld op 8 graden voor het beste resultaat. Perfect bij: Rauwe vis zoals sashimi of crudo Oesters en andere schaaldieren Carpaccio van zeebaars Tartaar van tonijn Ceviche met limoen Lichte antipasti met vis De Fibbiano In Fermento Pet Nat is ideaal voor een zomerse aperitief of bij verfijnde visgerechten.
Lees meerFattoria Fibbiano ligt in de heuvels rond Pisa op 120 meter hoogte. De wijngaard heeft een opbrengst van 70 quintaal per hectare. De druiven groeien op een plantdichtheid van 2,20 bij 0,80 meter. Ze gebruiken snoei met sporen voor optimale kwaliteit. Begin september worden de druiven handmatig geoogst in de koelste ochtenduren. In de pers worden de druiven gekneusd met CO2 om oxidatie te voorkomen. Na zacht persen koelt men de most af tot 4 graden om hem te zuiveren. Dan volgt een bezinking om onzuiverheden weg te nemen. De temperatuur gaat omhoog naar 14 graden en de eerste gisting wordt stopgezet. De Fibbiano In Fermento Pet Nat krijgt zijn bubbels door een tweede gisting in de fles. Zo ontstaat het koolzuur op natuurlijke wijze volgens de oude ancestrale methode.
Lees meer

