Menu
Manni Nössing - Grüner veltliner | Italië | gemaakt van de druif Grüner Veltliner
Manni Nössing - Grüner veltliner | Italië | gemaakt van de druif Grüner Veltliner

Manni Nössing - Grüner veltliner

2022

Witte wijn

23,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Manni Nössing – Grüner veltliner

Goudgeel van kleur met groenige reflecties. Complexe en gevarieerde aroma's zijn fruitig met hints van mispel en minerale tonen. In de mond is het vol en rijk, aangenaam fris en zacht. Een rijke, strakke Grüner veltliner uit Zuid-Tirol.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol12,5%
SpijsSpijsSushi
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOC
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Het wijnhuis

Manni Nössing, wijnmaker met idealisme en koppigheid. Hij komt uit een familie die een boerderij runt genaamd “Hoandlhof”; prachtig gelegen op een heuvel boven de stad Brixen. De boerderij leefde oorspronkelijk van de veeteelt. Dat is nu verleden tijd. Het wijnhuis werd opgericht in 1999. In het Eisacktal hebben wijncoöperaties en grote wijnhuizen een lange traditie, maar Manni Nössing besloot toch zijn eigen wijn te maken, waarbij hij vanaf het begin vertrouwde op oorsprong en karakter, op een onafhankelijke stijl en individualiteit. Al snel werd hij een rebel genoemd. In 2003 werd zijn eerste Kerner op de markt gebracht en bekroond met drie glazen door de belangrijkste Italiaanse wijngids. Het succes is sindsdien blijven bestaan. Vandaag de dag produceert hij Sylvaner, Riesling, Veltliner, Müller Thurgau en een uitstekende Kerner op zes hectare. Om deze reden wordt Nössing in Italië en in het buitenland al jaren “Mr. Kerner” genoemd.

Lees meer

Wijn/spijs

Uitstekend bij Sushi, zeevruchten, schaaldieren en (rauwe) visgerechten. Serveertempratuur: 8 – 10°C.

Lees meer

Productie

De steile wijngaarden van de Valle Isarco strekken zich uit tussen 500 en 900 meter boven zeeniveau. Na het ontstelen en zacht persen fermenteren de druiven deels in roestvrijstalen tanks en deels in acacia-vaten bij een gecontroleerde temperatuur van 16 tot 18°C. De wijn verblijft vervolgens 5 maanden op de fijne droesem, voordat hij wordt gebotteld. Groeigebied: Zuid-Tirol | Valle Isarco Grondsoort: Zand- en minerale bodem

Lees meer