Menu
Domaine Michelot Meursault AC | Frankrijk | gemaakt van de druif Chardonnay
Domaine Michelot Meursault AC | Frankrijk | gemaakt van de druif Chardonnay

Domaine Michelot Meursault AC

2020

Witte wijn

69,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Zeer verfijnde wijn

Deze Domaine Michelot, Meursault AC is gemaakt van 100% Chardonnay druiven en wordt gemaakt in de Bourgogne. Het geheim van deze unieke smaaksensatie zit ‘m in de blend van de verschillende terroirs waar de percelen van de druiven op staan. Het is een zeer verfijnde wijn met een subtiele mineraliteit. Heerlijke afdronk, alles mooi in balans.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol12%
SpijsSpijsVis
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieAOP
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Domaine Michelot

Het landgoed is reeds 6 generaties lang eigendom van de familie Michelot. Sinds de jaren 60 is het bedrijf sterk gegroeid onder leiding van Bernard Michelot en beschikt inmiddels over 19 hectare, en produceert verschillende prestigieuze 1er cru wijnen. Vandaag de dag wordt de traditie voortgezet en verder ontwikkeld door de nieuwe generaties. De bodem bestaat uit klei en kalksteen. De percelen die de appellatie Meursault Premier Cru Genevrières vormen, liggen in het hart van de Premier Cru heuvels. Zij maken gebruik van twee percelen halverwege de helling, tussen de 250 en 275 meter boven het zeeniveau. De eerste is gelegen in het hart van de heuvels en de tweede aan de rand van Meursault Premier Cru Poruzot, aan de westzijde.

Lees meer

Vinificatie

De druiven worden grotendeels met de hand geplukt en geselecteerd voor een optimale kwaliteit. De druiventrossen worden licht gekneusd, waarna een koude schilinweking van 6-12 uur volgt. Fermentatie vindt plaats in houten vaten, gevolgd door een 100% malolactische gisting. Daarna volgt rijping in houten barriques gedurende 10 tot 12 maanden. Vervolgens rijpt de wijn nog 5 tot 6 maanden op de droesem (sur lie) om de om de aromatische complexiteit te verhogen.

Lees meer

Lekker bij

Gevogelte, coquilles en andere zeevruchten, tong, tarbot en witvis in roomsaus.

Lees meer