Antonutti Pinus Nigra Pinot Nero DOC F.G. Riserva | Italië | gemaakt van de druif Pinot Noir
Antonutti Pinus Nigra Pinot Nero DOC F.G. Riserva | Italië | gemaakt van de druif Pinot Noir

Antonutti Pinus Nigra Pinot Nero DOC F.G. Riserva

2017

Rode wijn

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Italië
Italië, Friuli
Pinot Noir

22,95

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Elegant

Een robijnrode kleur. In de neus hints van granaatappel, frambozen, bes, zoethout en fijne kruiden. De smaak is boeiend, met een grote balans tussen frisheid en sappigheid. Het is een wijn die heel representatief is voor het gebied. Elegante tannines met een aanhoudend eindaroma van rode bessen.

Hoe smaakt deze wijn?

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Smaak Smaak Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Land Land Italië
Streek Streek Friuli
Druif Druif Pinot Noir
Domein Domein Antonutti
AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOC
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Echt een pareltje!

De nieuwste parel van het wijnhuis Antonutti, de Pinus Nigra Riserva, gemaakt van 100% Pinot Nero! Inspanning en passie bij zowel de zorg voor de wijngaarden als het rijpen van de wijn, onthullen een uitstekende wijn die voor het waard is om geclassificeerd te worden als een reservewijn. Het woord Reserve zelf kan worden geïnterpreteerd als een acroniem van verfijnd, elegant, verrassend, expressief, zeldzaam, waardevol en opwindend.

Lees meer

Vinificatie

Guyot-opleidingssysteem met een wijnstokdichtheid van 4.500 wijnstokken / ha. Door nauwgezette handmatige trosuitdunning kan een opbrengst worden beperkt tot gemiddeld 1 kg druiven per wijnstok. Door te ontbladeren wordt de beluchting van het gewas verbeterd en hebben de druiven een betere toegang tot direct zonlicht. Zacht verpletteren van de druiven die geoogst worden als ze perfect gerijpt zijn. 10 dagen maceratie met herhaaldelijk overpompen. Na het rekken vindt de alcoholische en malolactische gisting plaats in roestvrijstalen tanks. Vervolgens wordt de wijn 12 maanden gerijpt in Franse eikenhouten barriques. Flesrijping van minimaal 12 maanden voordat de wijn beschikbaar komt voor verkoop. Bewaartermijn van minimaal 10 jaar onder ideale omstandigheden.

Lees meer

Wijnhuis

Antonutti schrijft sinds 1921 geschiedenis. Het is het werk van inmiddels vier generaties.Vandaag de dag wordt Antonutti Vini met veel passie geleid door vader Lino, moeder Adriana en de kinderen Caterina, Nicola en Riccardo. De familie beschikt over ongeveer vijftig hectare in het hart van Grave del Friuli (tegen de Sloveense grens). Kenmerkend voor het wijnhuis Antonutti is dat ze met lokale druifsoorten werken.

Lees meer

Alternatieven

Scroll