Bossotti | Terre Alfieri Arneis Camilin | Italië | gemaakt van de druiven Arneis en Chardonnay
Bossotti | Terre Alfieri Arneis Camilin | Italië | gemaakt van de druiven Arneis en Chardonnay

Bossotti | Terre Alfieri Arneis Camilin

2019

Wit

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Italië
Italië, Piemonte
Arneis, Chardonnay

11,45

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Om verliefd op te worden!

Een zalige Terre Alfieri Arneis, strokleurig, droog, met een intens aroma met fruitige geuren met aangenaam kruidachtige finale tonen, harmonieus in zijn componenten, gebalanceerd en met een aangenaam geaccentueerde smaak.

Hoe smaakt deze wijn?

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Smaak Smaak Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Land Land Italië
Streek Streek Piemonte
Druif Druif Arneis, Chardonnay
Domein Domein Vincenzo Bossotti
AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsSalade
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOC
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Vincenzo Bossotti

Het wijnhuis Bossotti is gelegen in Cisterna d’Asti, Piemonte, in het noorden van Italie. Signor Vincenzo, opgeleid als fotograaf en grafisch vormgever, is een wijnmaker die zijn artistieke talenten volledig in dienst heeft gesteld van zijn wijnen. Aan de hand van zijn vader heeft hij de basis van het vak geleerd om vervolgens bij de universiteit van Alba contact te zoeken met Nicola Argamante, de vooraanstaande wijnbouwkundig ingeneur. Deze samenwerking heeft geresulteerd in unieke wijnen met een geheel eigen karakter. Net als de etiketten trouwens, om nog maar te zwijgen over de inrichting van zijn fantastische proeflokaal.

Lees meer

Lekker bij

De Terre Alfieri Arneis is uitstekend geschikt als aperitief of te combineren met vis en schaaldieren, geroosterd wit vlees, vleeswaren of rauwe vis, verse kazen en typische Piemontese hapjes.

Lees meer

Alternatieven

Scroll