Yenda Spicata Sel d'Aiz Cantabria | Spanje | gemaakt van de druiven Albariño, Godello en Riesling
Yenda Spicata Sel d'Aiz Cantabria | Spanje | gemaakt van de druiven Albariño, Godello en Riesling
De Grote Hamersma score 8.5

Yenda Spicata Sel d'Aiz Cantabria

2018

Wit

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Spanje
Spanje, Cantabria
Albariño, Godello, Riesling

17,00

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Sobre lías

Spicata is een "vendimia selecionada " wijn van een aantal locale druiven, waarvan 85% Albariño, die perfect de frisheid en kruidigheid van de regio weergeeft, een soort "nettel wijn"…buxus, asperge en tropisch fruit in de neus, de Kaapse Sauvignon-Semillon wijnen … De bleekgele wijn heeft een overheerlijke geur van lime, papaya, passievrucht, wat mint en vooral kruiden in het glas.

Hoe smaakt deze wijn?

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Smaak Smaak Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Land Land Spanje
Streek Streek Cantabria
Druif Druif Albariño, Godello, Riesling
Domein Domein Bodegas Sel d’Aiz
AlcoholAlcohol11,5%
SpijsSpijsCrostini
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieVino de la tierra
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“ “

Fris en intens

Deze minerale wijn is fris en intens van smaak, behoudt ook de fruitige en met name kruidige aroma’s in de mond. De zeer uitgebalanceerde wijn, gerijpt sobre lías, heeft een intense lange afdronk. Er worden van deze Spicata vendimia seleccionada ca. 2000 flessen gemaakt. Serveer de wijn op 9 graden.

Lees meer

Hamersma DGH 2021 : spetterend !

..”Biologisch maar niet gecertificeerd. Respect voor de flora en fauna in het noorden van Spanje, de druiven incluis. Respect ook voor de twee makers Asier en Miriam die zich helemaal verloren hebben in dit ‘passieproject’. Enfin, die duiding vergeten we – iedereen doet tegenwoordig alles met ‘passie’- maar hun wijn niet. Deze blend trakteert op dubbelgedopte tuinboontjes, doperwtjes, groene paprika, pas gemaaid gras, kiwi, grapefruit en limoen. Spetterende Spicata. “

Lees meer

Cantabria, de “Elzas” van Spanje

De regio Cantabria lijkt met zijn bodemtypes en jaarklimaat best wel een beetje op de Elzas, en mede daardoor kan hier, naast albariño en godello, ook riesling heel goed verbouwd worden. In Castillo Pedroso, in een klein wijngebied in Cantabria, op ongeveer 500 meter hoogte, in een van de meest aantrekkelijke gebieden van het noorden van Spanje en op ongeveer 45 km van Santander, ligt Bodegas Sel d Aiz, het passieproject van Asier & Miriam, waar ze al hun vrije tijd en energie in steken. Het resultaat is een zeer kleinschalige, kwalitatief hoge productie van diverse wijnen. Ze cultiveren in hun 5 hectare wijngaard, op het zuidoosten gericht, de rassen riesling, albariño en godello (aromatische druiven die zich hebben aangepast aan de kou, wind en regens van het noorden) e.e.a. gelegen in een droomlandschap, omgeven door de imposante natuur die de authentieke kust van Cantabrië bezit.

Lees meer

Verantwoorde wijnen – sulfiet-arm

Bodega Sel d’Aiz werkt zo biologisch als mogelijk is in deze streek, en probeert de wijngaard zo gezond mogelijk te houden met behulp van grassen en onkruiden, insecten en vogels die daar weer op afkomen en gebruik van bestrijdingsmiddelen dus overbodig maken. Ze maken de wijnen zo veel mogelijk zonder sulfiet, maar waar nodig met echt de minimale toevoegingen van sulfiet ( feitelijk zo weinig dat het wel vermeld moet op de fles maar eigenlijk verwaarloosbaar is ) en zonder andere toevoegingen die weliswaar ook toegestaan zijn maar toch in de weg staan van hun ideeën over duurzaamheid en puur- natuur wijnen. In wijn komt via de druiven sowieso een minimale hoeveelheid sulfiet voor, in al de wijnen wordt zo min mogelijk sulfiet toegevoegd. Er worden extra maatregelen genomen, zoals bijvoorbeeld het extra schoonmaken van buizen, vaten etc. waardoor de kans op bederven d.m.v. micro-organismen geen kans heeft. Tóch staat op de fles dat de wijn sulfiet bevat, omdat dat ook zo kan zijn, héél erg weinig is immers ook nog wel sulfiet …

Lees meer

 

Lees meer

Alternatieven

Scroll