Domaine Bersan Saint Bris | Frankrijk | gemaakt van de druif Sauvignon Blanc
Domaine Bersan Saint Bris | Frankrijk | gemaakt van de druif Sauvignon Blanc

Domaine Bersan Saint Bris

2017

Wit

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Frankrijk
Frankrijk, Bourgogne
Sauvignon Blanc

14,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Vergelijkbaar met een goede Sancerre

Een verrukkelijke witte wijn verbouwd op vergelijkbare bodem als de Sancerre. De vintage van 2017 bracht een wijn voort met bloemige en fruitige geuren, tegen een achtergrond van citrus. Gastronomisch, soepel en ruim, de smaak vol finesse biedt een opmerkelijke balans tussen rondheid en frisheid, en strekt zich uit tot een lange afdronk met accenten van exotisch fruit.

Hoe smaakt deze wijn?

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Smaak Smaak Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Land Land Frankrijk
Streek Streek Bourgogne
Druif Druif Sauvignon Blanc
Domein Domein Domaine Bersan
AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsKalfsoester
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieProvincial Designation
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Nicolaas Klei

Wijnkenner Nicolaas Klei: “De Sauvignon Blanc van Domaine Bersan verwar je blind geproefd zonder mankeren met een heel goede Sancerre”( Uit: Dwars over Klei)

Lees meer

Domaine Bersan

Het Huis Bersan maakt al sinds de 18e eeuw wijn. Van generatie op generatie. De wijn wordt verbouwd op kalkachtige en mineralige grond. Dezelfde samenstelling als waarop de Sancerre en de Chablis worden verbouwd.

Lees meer

Lekker bij

Vis en schelp- en schaaldieren, gegrilde groenten en kalfsvlees.

Lees meer

Bewaarcapaciteit

Dit betreft jaargang 2017. Door hem even te laten liggen is de smaak exotischer en verfijnder.

Lees meer

Alternatieven

Scroll